kormanyablak_logo_1

Kormányablak

  • Branding

A „Kormányablak – Integrált Kormányzati Ügyintézés” koncepciója a közigazgatási reformok egy olyan markáns pontja, amely közvetlenül érinti az állampolgárok hétköznapjait, hiszen olyan, a hagyományokkal szakító, humanista gondolkodásmóddal közelíti meg a hivatali ügyintézés folyamatát, amely magát az állampolgárt helyezi annak középpontjába.

Az „egyablakos” ügyintézés ötlete egy olyan interfészként fogható fel, amely a „felhasználót” megkíméli attól, hogy a hivatali munka, tőle idegen és számára sokszor ellentmondásosnak tűnő világába kelljen belefolynia.

Éppen ezért az arculat és annak emblémájának kialakításakor az elsődleges törekvésünk az volt, hogy egy közvetlenebb, közérthetőbb nyelvezetet hozzunk létre, amelyen keresztül egy szorosabb érzelmi kapcsolatot alakíthatunk ki az állampolgárral – így teremtve meg egy erős márkaképet is egyszersmind.

A koncepciónk magvát a „tiszta beszéd”, és a közvetlenség képezik, amelyhez a logóban egy olyan archetípust kapcsoltunk, amely ezeket mind megtestesíti.

A gemkapocs egy mindenki által ismert, könnyen felidézhető, ugyanakkor elegáns képi motívum, amelynek a jelentése vegytiszta: az iratok összefogása a könnyebb kezelhetőség érdekében. Az utalás a boltíves ablakra, illetve a hivatali ablakok íves nyílására egy olyan asszociációs játék, amely frappánssá, egésszé teszi a mondanivalót.

A logó színhasználatban az élénk primer vörös színű kedves, kerekded formájú háttér figyelemfelkeltő, kiemelő, megkülönböztető jelleget ad az emblémának, amely mellett a betűkép elegáns, márvány, vagy bársony hatású méregzöld színe a nemzeti lobogó színeinek leképezése. A megmaradó fehér felületek tisztaságot, derűt, átláthatóságot sugároznak, illetve nyomdafesték takarékosak és így a környezettudatos gondolkodás részesei is.

Az arculat összhatásában egy olyan modern, európai színvonal hatását törekedtünk visszaadni, amelyen keresztül az állampolgár úgy érezheti, hogy nem egy elmaradott terület lakosa, hanem az élvonalba tartozik, megbízhat a kormányhivatalokban és adminisztrációban.

Tervezők:
Domán Rajmund, Sáfrány Attila Zsolt, László Hajnalka

A kiíró álltal nyertesnek hirdetett... →